Over HCG

Hockey ook iets voor jou?

Hockey is een sport voor iedereen, waarbij het uiteraard belangrijk is dat je je thuis voelt bij de vereniging waar je lid bent. Niet voor niets is hockey na voetbal de meest beoefende veldsport in Nederland en beoefenen in Nederland meer dan 240.000 mensen de hockeysport bij ruim 300 verenigingen.

Het is een teamsport wat betekent dat je in samenwerking met je teamgenoten probeert een goede prestatie te leveren. Iets waar je in het dagelijkse leven ook vaak je voordeel mee kunt doen. Wat veel hockeyers bovendien als positief ervaren is het feit dat in tegenstelling tot een aantal andere teamsporten, hockey door zowel meisjes/dames als door jongens/heren wordt beoefend. Dit levert een bijzondere sfeer op binnen de vereniging.

Kortom, redenen genoeg om nader kennis te maken met de hockeysport. Hockey Club Geldermalsen (HCG) biedt je hiervoor uitstekende mogelijkheden.

HCG, een gezellige vereniging

Sporten en dus ook hockey is nog leuker als de vereniging waar je deel van uitmaakt bij je past. De belangrijkste pijlers bij HCG zijn Samen, Actief, Ontmoeten en juist dit maakt HCG een interessante vereniging om lid van te worden.

HCG werd opgericht in 1980 en telt op dit moment, ca. 300 leden. Daarmee neemt HCG een duidelijke plaats in binnen de gemeente West Betuwe. Wekelijks strijden onze jeugd- en senioren-elftallen in competitieverband op het hockeyveld.

HCG beschikt op dit moment over twee watervelden.. Het clubhuis is in 2019 verbouwd en een ontmoetingsplaats voor leden en hun ouders/begeleiders.

Het sportcomplex is uitstekend bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Samen, actief, ontmoeten

HCG is een gezellige vereniging met een ongedwongen sfeer waarbij nieuwe leden zich snel thuis voelen. Ook het feit dat alle leeftijdscategorie├źn binnen de vereniging goed zijn vertegenwoordigd draagt er aan bij dat HCG een plek is waar leden elkaar samen actief ontmoeten.

Bovendien worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de familie hockey dag, het trainingsweekend voor de A-, B- en C- jeugd, clinics, het schoolhockeytoernooi en feest-avonden.

Lijkt het je leuk om lid te worden? Lees hier alle informatie.