Arbitrage

Wedstrijden van de Jongste Jeugd worden geleid door de coaches of één van de ouders. Hij/zij fungeert daarbij als spelleider en hoeft niet in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart. 

De wedstrijden van 11-tallen moeten geleid worden door gediplomeerde scheidsrechters. Deze worden ingedeeld door de Scheidsrechterscommissie. Bij verhindering dienen ingedeelde scheidsrechters zelf voor vervanging te zorgen. Een complete lijst met alle scheidsrechters is terug te vinden op de site nadat men ingelogd is (club - scheidsrechters). Binnen HCG is het uitgangspunt dat alle senioren en de A-,B- jeugd hun spelregelkennis aantonen door het behalen van een scheidsrechterskaart.  Ieder lid neemt deel aan de cursus om in het bezit te komen van een scheidsrechterskaart. Scheidsrechters worden op basis van hun functioneren en hun kunnen ingedeeld.

De scheidsrechters melden zich voor de wedstrijd bij de coach(es). Gediplomeerde scheidsrechters hebben zelf een fluit en kaarten. In geval van nood zijn er fluitjes achter de bar te leen. De wedstrijdbal wordt verzorgd door de coach. Voor de wedstrijd dient de scheidsrechter te controleren of de spelerslijst is ingevuld door beide teams. Direct na de wedstrijd dient het digitale wedstrijdformulier ingevuld te worden; uitslag, scheidsrechterskaartnummer en eventuele opmerkingen. 

Wil je de spelregels nog eens nalezen? Via deze link zijn de spelregels te downloaden.