Jongste jeugd

Het uitgangspunt binnen de jongste jeugd is dat de kinderen in een veilige en sociale omgeving goed de basisvaardigheden van het hockey aangeleerd krijgen. We maken daarbij onderscheid tussen vijf verschillende leeftijdscategorieën:

• jeugd 9-10 jaar
• jeugd 8 jaar
• jeugd 7 jaar
• stoere appels 6 jaar
• funkeys 4 en 5 jaar (alleen trainen)

Voor de jongste jeugd geldt dat ze trainen binnen de GOAT Jongste Jeugd Hockeyacademie, en wedstrijd spelen in 3-, 6- of 8-tallen, om vervolgens naar de elftallen over te kunnen gaan.

Het Concept van de GOAT Jongste Jeugd Hockeyacademie: 

Het concept van de Academie is om betere technische trainingen te verzorgen en ruimte te creëren binnen de club waar jonge spelers kunnen deelnemen, leren, fouten maken en zowel als persoon en als speler kunnen groeien.

Korte Termijn Doel: 

De focus ligt op het ontwikkelen van complete hockeyers met sterke technische vaardigheden, waaronder behendigheid, kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Gestroomlijnde trainingssessies vinden tweemaal per week plaats, waarbij de nadruk ligt op technische vaardigheden, game-analyse en het Athletic Skill Model (ASM).

Lange Termijn Doel: 

Het doel is een doorlopende ontwikkeling van goede hockeyspelers creëren, met focus op sportiviteit, toewijding en aandacht voor voortdurende technische groei, fysieke conditie en saamhorigheid binnen de club.

Structuur:

De trainingsstructuur is ontworpen om het potentieel van elke speler te optimaliseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van een multi-bal systeem om de betrokkenheid van individuele spelers bij de bal te maximaliseren en vaardigheid verfijning te bevorderen.

Gestage progressie wordt gegarandeerd door een curriculum dat is verdeeld in zes trainingsblokken gedurende het seizoen.

De academie bevordert inclusiviteit door spelers van verschillende leeftijden, vaardigheidsniveaus en geslachten samen te brengen voor gezamenlijke trainingen en verbetersessies. Deze doelbewuste mix van diverse dynamieken biedt tal van voordelen voor de spelers, waarbij zowel hun technische groei als sociale ontwikkeling wordt gestimuleerd.

Spelers worden georganiseerd in kleine groepen, roterend tussen vier technische stations, tweemaal per week.

Trainers, coaches én ouders spelen cruciale rollen bij het waarborgen van effectief management én ondersteuning.

Materiaal:

Professioneel materiaal wordt verstrekt voor zowel trainers als spelers om demotivatie te voorkomen en een professioneel imago te behouden.

Er zijn veel nieuwe materialen aangeschaft, zoals gekleurde ballen, ballencontainers, pionnen en hesjes. Dit draagt bij aan effectieve trainingssessies.

Diploma-uitreiking:

Na elk blok ontvangt elke speler een certificaat van de club. Aan het einde van het jaar zal de speler zijn diploma krijgen met afsluitend een diploma feestje op de club.


Proeftrainingen
Om te ervaren of jouw zoon of dochter hockey een leuke sport vindt en zich thuis voelt op onze club mag hij/zij 1 maand gratis mee trainen. Na deze maand besluit je met jouw kind of hij/zij lid wil worden.
Meld je aan via deze pagina. Jouw aanmelding wordt daarna verwerkt door de ledenadministratie als proeflidmaatschap. De ledenadministratie overlegt met de Technische Commissie welke plaatsingsmogelijkheden er zijn in een team. De kinderen worden altijd ingedeeld op leeftijd in het juiste team. De Technische Commissie zal daarna contact opnemen met het aspirant-lid of de ouders.

Aanmelden lidmaatschap
Is jouw zoon of dochter enthousiast geraakt na de proeftrainingen? We verwelkomen hem/haar graag op onze club. Stuur dan een bericht naar [email protected] 
Jouw proeflidmaatschap wordt daarna verwerkt door de ledenadministratie tot een definitief lidmaatschap. 

Heb je nog vragen? Laat het ons weten via [email protected] en we beantwoorden ze graag.